Thursday, March 31, 2016

AFTER 10 YEARS


Kerajinan untuk menulis entry sudah mula menguasai jari jemari ku kini... Siap la kau blog, keje 'muntah' kan entry2 aku la keje kau lepas ni yer...

See the 'tajuk' la kan. Apa yang dah berlaku after 10 years ye? Bila tgk pada nombor 10 TAHUN tu rasa mcm tak percaya je yang ia dh berlalu 10 thn lps... tp itulah reality nya... hehehehe.... 

Al-kisahnya ~~~>> zaman sekolah menengah lar.... form 5...

Dulu masa zmn FB, group form 5 wujudlah. Macam2 la stoy mory, cerita bagai dlm FB tu... tp xlama, xsmp beberapa bulan je dh senyap... tak timbul2 dah group tu... Biasa lah memasing ada keje + life memasing kan... So, moment time sekolah dh xsama dgn moment pas sekolah... 

2016 bermula lah pertemuan semula bdk2 sekolah form 5 yang dh lama hilang entah duduk celah mana sekarang ni. Mcm mana pertemuan tu berlaku... Haaaa...mai cheq na cita ni... 

Cerita dia bermula dr satu kad jemputan kawin.. Mesti korang rasa mcm biasa2 je.. yelah, kad kahwin je pun..semua org pernah dpt lar.... (rilex2, jgn memarah yer) Kad kahwin tu tersebar mcm 'kilat' dan yg menerima kad kahwin tu mst membolat mata tu... terkezuttt.... mau tak terkejut kalau nama pengantin tu adalah.....................................

NAMA CIKGU + NAMA BEKAS PELAJAR

oppppss... nama kene lah rahsia, takut nanti jd viral...so dangerous....nnt ak kene saman lak... pasangan ni ada dlm pic kat bwh...carilah sendiri.. 

Wowww.... 10 thn dioang simpan rahsia relationship dr kengkawan satu kelas... selama ni kami sll dgr cerita yang ada terserempak dgn mereka kt bandar.. aku sendiri pun selalu nampak yang si H ni bw kereta cikgu aku... teeeettttt....rupanya memang ada hubungan pun.....

 So, dr sini lah pertemuan kami satu kelas 5 Akaun berkumpul semula dlm WHATSAPP... tQ 'awak' sbb memudahkan kami utk jumpa blk & refresh blk moment2 lama.... terasa mcm dioang semua umur 17 thn lak even realitynya ade yg dah beranak pinak okey.... 

Apa2 pun , aku doakan semua kwn2 5 Akaun bahagia + dimurahkan rezeki + soleh&solehah + dirahmati Allah selalu.... amin....

Dan al-fatihah untuk sahabat kami Saifuddin (duduk sebelah teacher) yang telah meninggal dunia 8 tahun lalu akibat kemalangan di jalan raya. Semoga roh beliau ditempatkan di tempat org yang beriman. Setiap kenangan kami dengan beliau masih segar diingatan... 





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Wednesday, March 30, 2016

Hi "March 2016"


Setahun sekali baru nak update blog. Memang rare lar... BZ bebeno la gaya nya erk. tapi ok juga lah reminder (otak) aku ni kan, boleh ingat email & password blog even setahun sekali aku log in blog ni... Lepas ni kene key in details dlm diary lar... syg kalau lupa.. byk sgt story mory, kenangan dlm blog ni... Bila bace blk, mula lah nak gelak sorang2... heheheheh....

oklah ni jer yg mampu nk ckp...dah xada idea.. daaa





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga