Wednesday, December 3, 2014

RALITY ALAM PEKERJAAN

Ini bukan cerita dogeng atau bangga diri tapi inilah reality yang aku terima daripada respond bekas2 majikan aku selama aku kerja.

 Dahulu, zaman belajar aku bukanlah seorang pelajar yang CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG pun. Aku hanya pelajar yang sederhana dan bukan pelajar yang aktif sangat. Apatah lagi penguasaan English language , sangat lah buruk bile speaking.

Tapi, sekarang bila dah masuk ke alam pekerjaan, Allah buktikan kelebihan aku sepenuhnya. Rupa2nya aku mempunyai otak yang sangat cepat memahami dunia pekerjaan. Apa pun kerja yang diberi, aku mampu menyiapkan kerja-kerja dengan pantas & ON TIME.

System yang digunakan dalam sesebuah syarikat tu tidak sama sebenarnya. Dan disini juga ada satu kebolehan yang aku baru sedar. Aku mampu belajar dan mengeksplore system dengan pantas. 

Dan satu masalah yang aku alami untuk tukar kerja ialah MAJIKAN SUKAR MELEPASKAN.... Tension betul kan. Surat resign aku juga pernah dikoyakkan oleh majikan. Wah... tension betul... 

Inilah reality sebenar kebolehan yang aku ada walaupun aku terlalu merendah diri dengan kekurangan aku selama ini. Itulah kuasa Allah Taal dan Anugerah yang Allah Taala bagi kepada setiap manusia di muka bumi ini. 



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

No comments:

Post a Comment