Monday, March 17, 2014

kecantikan dalaman dan luaran

semua orang perlukan kecantikan dari dalaman dan luaran kan? mcm2 produk dah jual kat pasaran sekarang dijual. Ade juga yang jual secara on-line... Tapi adakah semua ni sepenuhnya baik untuk kesihatan kita? Banyak juga saya baca macam2 keburukan hasil penggunaan produk di pasaran sekarang.

OK, saya xmau mengomel banyak2... jom kita ikut tips di bawah untuk kekalkan kecantikan...

1. Bangun pagi - sebelum berus gigi and basuh muka, minum air kosong atau air suam satu gelas,

2. Then bersihkan diri. 

3. Sebelum sarapan, makan buah-buahan sama ada dijadikan juice atau makan begitu sahaja.

4. So, boleh lah buat aper pun aktiviti seharian.

5. Time mlm pula - manjakan diri (pada tangan, kaki or muka) dengan sapuan  minyak zaitun + garam sekurang2 nya 15 minit - basuh dengan sabun + air bersih.

6. Sebelum naik katil untuk tidur, minum lagi air kosong satu gelas.

7. Untuk seminggu sekali, pergilah jogging, xpun p basuh kereta. At least kita berpeluh juga.

Senangkan untuk menjada kesihatan dan kecantikan dari dalaman dan luaran. Kos pun xlah mahal sangat. So, ape tunggu lagi, jom lah beramai2 kita amalkan.



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

2 comments:

  1. memang senang ja kan nak jaga kesihatan. atas diri sendiri nak buat atau tak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu....kecantikan luaran shj xckup...perlukan kecantikan dr dlmn juga

      Delete