Tuesday, March 25, 2014

hadiah buat teman sekerja


ni lah hadiah buat rakan sekerja ku, Davi a/p Yalumale... Thanks sesangat coz sudi jadi friend selama ni.... thanks juga coz sudi jadi kekuatan untuk terus bersabar bekerja di sana selama 1 tahun... heheheh....hopefully we can still friend forever. 


this is a person that give me support at FMEFAMAX .....





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Monday, March 17, 2014

kecantikan dalaman dan luaran

semua orang perlukan kecantikan dari dalaman dan luaran kan? mcm2 produk dah jual kat pasaran sekarang dijual. Ade juga yang jual secara on-line... Tapi adakah semua ni sepenuhnya baik untuk kesihatan kita? Banyak juga saya baca macam2 keburukan hasil penggunaan produk di pasaran sekarang.

OK, saya xmau mengomel banyak2... jom kita ikut tips di bawah untuk kekalkan kecantikan...

1. Bangun pagi - sebelum berus gigi and basuh muka, minum air kosong atau air suam satu gelas,

2. Then bersihkan diri. 

3. Sebelum sarapan, makan buah-buahan sama ada dijadikan juice atau makan begitu sahaja.

4. So, boleh lah buat aper pun aktiviti seharian.

5. Time mlm pula - manjakan diri (pada tangan, kaki or muka) dengan sapuan  minyak zaitun + garam sekurang2 nya 15 minit - basuh dengan sabun + air bersih.

6. Sebelum naik katil untuk tidur, minum lagi air kosong satu gelas.

7. Untuk seminggu sekali, pergilah jogging, xpun p basuh kereta. At least kita berpeluh juga.

Senangkan untuk menjada kesihatan dan kecantikan dari dalaman dan luaran. Kos pun xlah mahal sangat. So, ape tunggu lagi, jom lah beramai2 kita amalkan.



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Sunday, March 16, 2014

ke arah yang di redhai

alhamdulillah.... akhirnya keputusan yang aku buat berjaya dan in sha Allah azam selepas ini akan tercapai dengan adanya semangat dan iltizam yang kuat jauh dari sudut hati ini...

hanya pada-Mu aku bersujud dan hanya pada-Mu aku memohon agar aku kembali ke arah kebaikan dan mampu menjadi muslimin yang sempurna hingga ke akhir hayat ku...

juga bimbinglah aku dan dia ke arah kebaikan dan berikan kami petunjuk agar kami berada di jalan yang Kau redhai.






kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Wednesday, March 12, 2014

masak memasak lagi....






Oppsss sowi bila koang semua tgk pic kat atas ni tggal separuh ajer bihun. Ni gara2 owner blog yang dah teramat lapar. Bila dah separuh bihun goreng masuk dlm perut, baru ingat nak snap pic. heheheheh.......

Pic kat atas pu adelah hasil bihun PAMA dijadikan bihun goreng. Own Receipt. hehhehhe....

Bila digabungkan mcm2 perasa, hasilnya mestilah sampai menjilat pinggan.....

Jangan lupa cuba yer kat umah masing2... Berani mencuba, berani lah merasa...



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Sunday, March 9, 2014

DinneR aT ResTauRanT Pohon KitcHen

Tonight is my turn to paid our dinner... heheheheh... ok, no problem and of coz I want to eat the special dinner... I choosed RESTAURANT POHON KITCHEN....

Untuk pengetahuan pembaca semua, restaurant ini hanya menyediakan western food shj. Nak nasi? Hanya satu pilihan shj yang ada iaitu Nasi Pohon Kitchen...

Ok, aku xnak mengomel bnyk2...jom kita layan pic2 ...

Ni my boy yg syok sgt layan pic


ni owner blog ni lah

ni table number kami lah

Nasi Pohon Kitchen...rasa mcm nasi kerabu..sdp

Ni lak Grill Chicken Chop
ok, total makanan kami mlm ni RM25.80... sgt berbaloi kan...





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

MH370

cerita hari ini.... ahad...hari rehat sedunia...

anyway, post tuk hari ni tentang PESAWAT MAS MH370 yang hilang... ish, macam2 spekulasi timbul dalam laman sosial sekarang. Asal buka jer FB, Twitter, Istagram, mcm2 andaian dibuat... Tapi, apa2 pun semua tu hanya khabar angin sahaja. Dapatkanlah berita2 yang sahih dan tepat di TELEVISION... Setiap jam mereka akan inform pada kita tentang perkembangan PESAWAT MAS MH370. 

Kita sebagai rakyat Malaysia, marilah kita sama2 berdoa agar 'Keajaban' berlaku dan mereka2 yang berada di dalam pesawat tersebut selamat. In Sya Allah...

Sesungguhnya Allah mengetahui apa yang terjadi dan setiap apa yang berlaku ada sebab dan hikmahnya.





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Saturday, March 8, 2014

SelaMat HaRi WanIta

see the title, we can know what i want to write today.....

"SELAMAT HARI WANITA" kepaa semua wanita2 yang ada di Malaysia ni...

even aku masih belum memegang status WANITA, aku nak juga wish pada diri sendiri "Selamat Hari Wanita" (suatu hari nanti lah)....

Same2 lah kita mencapai setiap yang kita impikan.... semoga impian yag kita impikan akan menjadi kenyataan.....amin....


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Friday, March 7, 2014

PerKahwiNan + KeluaRga

terasa diri ini banyak yang tak lengkap lagi.... umr dah pun menjangkau 25 tahun... tapi status masih lagi 'bujang'. Bila lah status ni nak bertukar menjadi 'Puan'.

Calon???

ikut kan sekarang mang dah ade, tapi tak tahulah calon ni betul atau pun tidak. Kalau nak bincang tentang perkahwinan dgn calon sekrang, mesti jawapannya ' muda lagi ' ... 'tak puas enjoy lagi'....

erm, ntah lah nak cakap tentang hal ni. Kadang2 rasa mcm jelez sgt tgk kengkawan semua dah berkahwin and dah pun ada anak sendiri.... dapat peluk bby hari2...erm...bezznyer ase...

Hikmah???

mungkin semua ini ada hikmah yang tersembunyi. Mudah2an , hikmah yang akan aku pero


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Wednesday, March 5, 2014

plaN....PlAn...PlanNing>>>

udah lame tidak ku taip menaip dalam blog tercinta ni.....(oooppppsss terindon plak)

mesti pelik kan dengan tajuk entry kali ni....yup, planning akan dtg iaitu nak buat business...... In sya Allah dengan izin -Nya semua yang kita rancang akan menjadi kenyataan....

keje lame? aku dah nak resign dah pun....cukuplah setahun aku mencari pengalaman dalam company tu....
In sha Allah dengan pengalaman yang ada, aku dapat praktikkan dlm business akan datang.....

Business apa??? jeng...jeng...jeng.....

wait n see suatu hari nanti yer....
kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga