Thursday, January 3, 2013

trip bangkok ~ day 1



5 hari 4 malam RM350 only
naik bas 100% start dari Bukit Kayu Hitam ke Bangkok



ni baru je lepas dari bolder Thailand

berehat di Hentian (lbh kurang mcm r&r kat Malaysia juga)
solat subuh & mandi

duk dalam bas tiba2 nampak tugu ni..dihias cantik walaupun ditengah jalan

Floating Market ~naik bot dioang
yg best tu, jalan air sesibuk jln darat...siap "jem" lagi

bergambar lebih~ tak ada apa yang nak dibeli
ni time petang after Floating Market, kami gerak ke Sempadan Kemboja ~ Danok
tempat kat sini sangat seram coz sape2 yang nak melintas perlu berani mati... yg best kat sini ialah kita boleh shopping puas2 coz potongan harganya sehingga 70%  and kedai yang ada di sini hampir beratus kedai
cuma masalhnya mereka sukar berbahasa English.. so, kalau nak tawar-menawar kene guna kalkulator sahaja. kalau nak cakap benda lain confirm la kene guna bahasa isyarat. BTW kat sini sangat sesuai untuk mereka2 yang kuat bershopping...
penginapan kami, tak tau pe namanya tapi standard motel di Malaysia...keluar aje dr bilik ada anjing...WAAAAAAA.....lintang pukang kami lari.....org thai yang ada kat situ semua pandang kami pelik...ok fine!!!!

mereka bermain (xtau nama) lebih kurang macam sepak takraw tp dioang guna buah macam bulu tangkis
ok pe lagi guna google search

after jam 7pm, semua kedai dah tutup...so, esok jelah kami sambung shopping...




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

No comments:

Post a Comment