Monday, January 28, 2013

next step

ok, next step adalah bekerja even praktikal... dup dap je rasa sekarang bila nak melangkah ke alam baru ni...minta2 semuanya ok lah kan. amin..... apa lah kerja yang kene buat nanti? macam mana lah orang kat tempat kerja tu nanti yer? aiishhh macam2 dalam otak ni...


ni adalah tempat praktikal aku dengan kawan aku, 2heq...sabah mari... bila dah praktikal tempat jauh dari family terpaksa lah kami menyewa rumah. boleh tahan juga lah jauhnya. traffik light pun banyak. nasib baik lah abang idan kasi kereta and di support oleh mak ayah (bayaran bulanan) smp lah aku habis praktikal. nanti dah dapat kerja sendiri kene bayar sendiri larrr...

this week sangat bz coz nak setelkan semua benda. 

29hb- gerak ke bentong
30hb- gerak ke taiping 
31hb- gerak ke pendang
1hb  - gerak ke sungai petani
2hb  - gerak ke bukit kayu hitam
3hb  - stay at umah sewa and cari barang rumah wif housemate
4hb  - daftar masuk praktikal

wow padat maaa.....minta2 semuanya akan ok....amin....




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, January 10, 2013

finish

ya bedabedu....

 final exam dah tamat hari ni 9 januari 2013...so, ini bermakna tamat sudah aku bergelar seorang student UUM...ase mcm xpercaya lak bila diri sendiri dah tamat belajar. dulu selalu tgk senior2 dah hbis belajar...pastu update kat status FB sal hbis belajar. kini diri sendiri dah merasa. sangat2 seronok coz dah tak perlu pk sal belajar dah. sedih pun ada juga sebab nak tinggalkan UUM yang dah banyak beri aku kegembiraan dan kesedihan. di sinilah tempat yang mendewasakan aku.

alam pekerjaan akan bermula pada 4 februari 2013..terasa tak sabar nak bekerja ni. takut pun terasa juga.almaklumlah diri ni tak ada apa2 kelebihan. in sha allah boleh...

before balik ke negeri masing2 of coz lah memory setiap saat dihargai. hehehehe... pe lagi kan memory yang boleh disimpan melainkan ambil gambar....hehehehe...tapi hari ni xboleh nak update pic2 coz semua pic yg ditangkap td ada dlm fon hawa. tak sempat nk bluetooth

hari ni so tired tp sempat lagi kan update blog...hehehehe...penat mengemas barang....

time to sleep coz sok nak gerak jauh..daaa..




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Saturday, January 5, 2013

nnyyuummmee

ni moist chocolate cake....beli dr azie...sdp sbb coklat dy pekat and tak manis 
sekali das je aku makan... RM3.50

durian crepe...sdp sgt2 coz first time makan...sdp dmkn bila time baru kua dr peti ais
xingat dah berapa satu ni..xslp area RM2 kot... 

coklat yg hanya bole dpt di langkawi (dulu) tapi sekarang dah ada dijual di
changlun, kedah... aku hny suka yg white choclate shj sbb 
dy xlah muak sangat

ni asenyer cheese cake name nyer...sangat sdp coz yg putih tu adalah aiskrim
ag sedap sbb dy free ~ by tin...

first time mkn choclate ni..org ckp xsdp tp bila ak mkn je dy sdp laa....bg ak sdp dr
cadburry....hehehehhe... ~ by ira





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, January 3, 2013

trip Bangkok ~ day 5

bergerak ke UUM semula
actually dah lupa gerak dari sana jam berapa and just ingat kami semua sampai di UUM dah malam
so, ramai2 kami tidur di bilik JKPS and keesokan hari blik ke rumah masing2 

actually ni adalah gambar2 sepanjang perjalanan di sana..
layaannzzz



garam~~

pokok ajinamoto 

 pokok utk buat kertas

 kesian mereka kan...dah berbulan2 tak hujan...(otw ke Sempadan Kemboja)


salah satu makanan mereka ~ macam Cendol


day 1    day 2    day 3   day 4

kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

trip bangkok ~ day 4

perjalanan kami yang seterusnya ialah ke Kanchanaburi 
Jambatan Keretapi Maut dan River Kwai
actually ada sejarah dengan keretapi maut ni..so search sendirilah ye.. kat sini pun sesuai untuk mereka yang giler permata or hiasan2 diri...something like that laa...




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

trip bangkok ~ day 3

ok, hari ketiga sudah...
kami gerak ke bot (xtau nama) dan bermalam di sana..
aktiviti kami disini ialah menaiki bot dan bermalam di satu tempat yang tak tahu apa nama nya sambil berhibur... unexpected environment actually....tapi layan jelah

sabar menunggu sebelum naik "fery" yang best giler

ni lah fery yang kami naik ~unik + pelik~

suasana dalam "fery"...ada dua tingkat (atas perempuan bawah lelaki)

mendarat utk mandi dan bergerak ke tempat lain pula




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

trip bangkok~ day 2

ok, trip ke Bangkok tak habis lagi k...

time to shopping sampai sesat jalan~tak jumpa jalan keluar


macam asam kat Malaysia tapi yang ni tak masam pun

ni lah keadaan salah satu lorong kedai 

ok, time to check out dari hotel @ motel and nak gerak ke Bangkok

SAMPAI BANGKOK!!!

Ni hotel yang kami duduk...sangat2 selesa..nama pun hotel  standard 3 bintang kot

sekitar hotel

pemandangan dari bilik kami~time:petang

aktiviti malam kami adalah berjalan2 di pasar malam
and kedai2 di sepanjang jalan sampai penat

lepaking sambil makan
ni adalah pemandangan dari atas jejantas...atas kami sebenarnya adalah jalan raya dan bawah kami pun jalan raya juga..unik kan...



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

trip bangkok ~ day 1



5 hari 4 malam RM350 only
naik bas 100% start dari Bukit Kayu Hitam ke Bangkok



ni baru je lepas dari bolder Thailand

berehat di Hentian (lbh kurang mcm r&r kat Malaysia juga)
solat subuh & mandi

duk dalam bas tiba2 nampak tugu ni..dihias cantik walaupun ditengah jalan

Floating Market ~naik bot dioang
yg best tu, jalan air sesibuk jln darat...siap "jem" lagi

bergambar lebih~ tak ada apa yang nak dibeli
ni time petang after Floating Market, kami gerak ke Sempadan Kemboja ~ Danok
tempat kat sini sangat seram coz sape2 yang nak melintas perlu berani mati... yg best kat sini ialah kita boleh shopping puas2 coz potongan harganya sehingga 70%  and kedai yang ada di sini hampir beratus kedai
cuma masalhnya mereka sukar berbahasa English.. so, kalau nak tawar-menawar kene guna kalkulator sahaja. kalau nak cakap benda lain confirm la kene guna bahasa isyarat. BTW kat sini sangat sesuai untuk mereka2 yang kuat bershopping...
penginapan kami, tak tau pe namanya tapi standard motel di Malaysia...keluar aje dr bilik ada anjing...WAAAAAAA.....lintang pukang kami lari.....org thai yang ada kat situ semua pandang kami pelik...ok fine!!!!

mereka bermain (xtau nama) lebih kurang macam sepak takraw tp dioang guna buah macam bulu tangkis
ok pe lagi guna google search

after jam 7pm, semua kedai dah tutup...so, esok jelah kami sambung shopping...




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Tuesday, January 1, 2013

tahun 2013


alhamdulillah, pagi ni Allah memberi aku merasa kenikmatan yg ada..
semoga tahun ni adalah tahun yang terbaik buat diri ini dan segala impian yang aku ingini tercapai hendaknya.
sesungguhnya kita hanya mampu merancang perjalanan hidup ini tetapi Allah Maha Berkuasa untuk mengubahnya. dan mungkin perubahan yang Dia lakukan adalah lebih baik dari apa yang kita rancangkan. hanya Dia sahaja yang Maha Mengetahui. 

Azam: 
1. menjadi insan yang lebih baik dan taat pada Allah
2. menjadi anak yang solehah untuk mak dan ayah
3. mendapat pekerjaan
4. bawa mak dan ayah berjalan dan tempat yang disukai
5. DSLR
6. kereta 
7. melangkah setapak ke alam lain
8. dapat membalas semua jasa mereka2 yang dah banyak berkorban utk dri ini
9. nak pergi berjalan2 kat tempat yg xpernah sampai
10. *******



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga