Tuesday, October 16, 2012

DKG 6 -- SIPTIK event



bangunan STML -School of Technology Management, Operation and Logistic
i proud to be a MOT student even its not my list course...
MOT is not IT students but management student base on technology..
my scope is in manufacturing and hopefully can practical in manufacturing sector
insyaallah.....Allah help me always.




hasil karya student2 MOT...sgt creative position  dioang amik gambar....

ala2 Yang Berhormat berucap....

suasana DKG 6 yang baru siap dibina pada sem 1 2011/2012


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

karnival kerjaya sem 2 2011/2012


sepanjang 3 tahun dduk di UUM, ni kali pertama baru nak p karnival kerjaya. kuno betullah aku. kami p time ni hari first, hari perasmian pembukaan. so, tak bape nak meriah sangat lah. orang2 kat booth pun macam tak bape nak ready je lagi. BTW, dah smp n hari tu je kami free.....





kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

SP ---> PERLIS

ok, tujuan utama kitaoang just nak p hantar resume ke SP aje. dengan berpakaian formalnya lain lak kami p melencong. ini lah dikatakan kalau buat keputusan last minit.

mnt2 segala yang diusahakan berhasil juga suatu hari nanti...insyaalah akan diterima masuk ke sini...

depan Hicom Honda

AMANJAYA...baru buka seminggu

cari makan lak kat Perlis


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

at CUIC park

bila hati tengah bosan sementara menunggu akk@makcik CUIC nak siapkan surat sokongan permohonan praktikal untuk dihantar ke Hicom Honda, Sungai Petani.

time nak tunggu surat tu siap selama 30minit. hanya 3 helai surat sahaja. xtau lah knp lama sangat perlu tunngu. rasanya kalau aku buat surat tu xsmp 15 minit



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Wednesday, October 10, 2012

tak terungkap

niat di hati ingin mencari link blog seseorang yang aku kenali lah juga walaupun kami tak rapat. tiba2 terhenti seketika di suatu page yang menarik minat ku untuk membaca. then mouse ditekan pada link tersebut.

page yang dibuat sendiri di dalam facebook dan dikarang sendiri setiap ayt yang ditulis. aku membacanya satu persatu cerita2 di dalamnya.

sedih.... hanya itu sahaja yang aku mampu katakan. tak tergambar andai aku berada di tempatnya. dengan ketabahan yang ada dalam dirinya, dia mampu meneruskan hidupnya kini.

selama aku kenal dia, tak pernah sedikit pun dia bersedih. tapi siapa tahu kan, dalam kegembiraannya ada kesedihan yang dialami.

tiada nasihat yang aku perlu katakan kerana aku percaya segala yang berlaku ada hikmahnya. setiap orang akan lalui kesedihan dalam hidupnya cuma keadaan dan masanya yang berbeza.

part dia sakit dan wajahnya yang hodoh, aku faham situasinya. kerana suatu tika dahulu aku juga pernah alaminya. sangat sukar untuk berhadapan dengan dunia luar bila wajah yang kita ada tiba2 berubah menjadi hodoh yang teramat.

semua orang yang kita sayang suatu tika dahulu tiba2 menjauhkan diri dan hilang begitu sahaja. dunia yang indah tiba2 menjadi gelap.

tapi sedarilah semua, sesungguhnya Allah itu maha Kuasa. Allah menguji ketabahan dan keimanan kita.

ingatlah kita, kecantikan yang kita miliki sekarang tidak akan kekal lama. gunalah kecantikan kita ke arah yang diredhai.

amin ya rabb....


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Tuesday, October 9, 2012

Monday, October 8, 2012

raya raya raya

entry kali ni tentang RAYA TRADEWINDS... walaupun bulan syawal dah habis tapi TRADEWINDS masih lagi terasa kehangatan raya....

ok, xnak kata apa and xnak cerita apa2 coz semua dah tau yg bila raya je, no Xtvt laen....just makan makan makan n makan...

aarrgghh..tidak!!! baju raya kami xada colour.......

kami2 yang terlebih sygkan UUM

lihat tanpa komen

cchhooiiii.....


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Sunday, October 7, 2012

insyaallah

cemburunya bila melihat kakak2 and abang2 yang dah pun menerima ijazah mereka.

setelah 4 tahun mereka bersusah payah belajar, mengharungi kepayahan dan kesusahan belajar akhirnya mereka perolehi ganjaran yang tak terlihat buat diri mereka dan orang yang tersayang...

tahniah ku ucapkan...

tak sabarnya aku untuk berada di tempat mereka. terasa ingin sahaja aku putarkan masa ke october 2013...hehehehe...

insyaallah suatu tika t aku akan berada di sana bersama dengan rakan2 seperjuangan dengan senyuman yang tak putus2....

begitu juga dengan keluargaku yang berada di Temerloh, Pahang....insyaallah suatu saat nnt anakmu ini akan membawa segulung ijazah buat mu, mak ayah....akan ku ukir senyuman yang paling bermakna dalam hidup kalian....

ya Allah, aku mohon pada-Mu, berikan kesempatan kepada mereka (mak ayah) untuk melihat si kerdil ini menerima segulung ijazah di atas pentas yang indah iaitu PENTAS DMAS...semoga aku diberi kesempatan untuk aku memeluk dan mencium mereka di luar dewan dengan sehelai jubah....




create by nurkelebihan
kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, October 4, 2012

siapa diri kita

nothing to say now...

but i want to say that not people are perfect in the world...

so terima lah hakikat yang kita adalah manusia yang lemah...

perbaiki setiap yang kelemahan diri kita bermula dari saat ini....

bersama2 kita menuju ke jalan yang diredhai....



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga