Friday, April 27, 2012

^&*%$&^*&^

tak tahu nak buat ape lah
bosan sgt22 rini...
hari ni bangun lewat
bsuh baju
pergi makan
siapkan 1 asgment...setel.....
tgk cerita...ambil dari shida....
then tidow sbb kepala ase pening
bangun tidur..mandi....
mengadap laptop
FB....FB....FB.....
sampai sekarang...
nak buat asgment xtau macam mane nak mulakan
sebab tak ada bahan
nak study mood xada
sebab kepala tengah biol
nak msg...xada org nak msg...
cik abg...
bz coz rini ade oag dtg umah
so...soang2 jelah
roomate xada...bz ngn final project dy
nak p lepak blk mmbe
mood pun xada
so................................................................................................
i dont know what i should to do it


kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, April 26, 2012

episod 2

♥ Jika ALLAH tak memberimu seseorang yg kamu impikan,
Smoga Dia menghadirkan seseseorang yg memimpikanmu.

♥ Bila ALLAH tak memberimu seseorang yg kamu rindukan,
Smoga Dia menghadirkan seseorang yg merindukanmu.

♥ Bila ALLAH tak memberimu seseorang yg kamu dambakan,
Smoga Dia memberimu seseorang yg mendambakanmu.

♥ Bila ALLAH tak menyatukanmu dgn seseorang yg kamu cintai,
Smoga Dia menghadirkan seseorang yg Mencintaimu.

♥ Yg bukan HANYA karena apa yg ada padamu ....
tapi apa adanya dirimu....!!

♥ bersihkan dan berserahlah Hati & jiwamu....
Smoga ALLAH memberi kita yg TERBAIK
Dgn segala Keindahan hati & ketakwaannya....

kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Tuesday, April 24, 2012

++ thanks sayang ++

setelah berabad lamanya aku tidak menulis di dalam blog ni
terasa seperti dah berhabuk jer blog2 yang ada ni
dah tak ada seri coz xade citer2 baru disini...
entry kali ni aku nak coret tentang %^&&*
....................................................................................................................
mesti korang semua tertanya2 kan....
heheheheh...
TENTANG
keindahan didalam hati apabila tarikh ini telah tiba
24/2/2012
setelah genap setahun hari ini aku dan dia telah bersatu hati
cinta telah bersatu melalui satu pertemuan yang tak dijangka
perkenalan hanya satu minggu
telah membuatkan hatiku ingin mendekati hatinya
tepat jam 12 mlm pada tarikh ni aku menerima dy dengan hati yang terbuka
alhamdulillah
sepanjang setahun kami belajar untuk terima antara satu sama lain
selama setahun kami belajar untuk faham antara satu sama lain
dan selama setahun kami banyak menempuh segala2nya
pahit manis dalam hubungan kami, kami tempuhi bersama
tidak ada yang mudah dalam dunia ini
untuk kita lakukan
begitu juga dengan hubungan kami
segalanya memerlukan kesabaran
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
to MY LOVE
thanks 4 everything ya
 kerana menerima ayang seadanya
menerima ayang dengan hati yang terbuka
menerima ayang walaupun keadaan ayang yang tak sempurna seperti org lain
jam 12mlm after 1 thn
abg: abg nak hubungan kita akan berpanjangan sampai bila2 dan abg nak hubungan kita lebih bahagia lagi....***ucapan yang lain2 tggu kita kua nnt***ooo...camg2 erk..
ayg: thanks kerana terima ayg sebagai teman hidup abg, sorry sgt2 sbb ayg dah byk lukakan hati abg, harap hubungan kita berkekalan sampai bila2 ***lain2 tggu kua nnt lah***hehehe...tiru ckit..
ape2 pun....
ayang harap hubungan kita akan kekal hingga ke akhir hayat...
***actually xsbr nk tggu kuar nnt..pelah suprise yg naak dibuatnya***
xkesah lah lambat pun jnj surprise....
hopefully, satu tahun yang kami sama2 tempuhi ini akan menjadi 100 tahun untuk kami lalui bersama
pahit manis akan kami rasai bersama
insyaallah...




kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, April 5, 2012

++ sahabat dikala ku susah dan senang ++

ku mulai dengan Bismillah Ar Rahman Ar Rahim....

terasa hati ini melonta2 untuk pulang ke kampung halaman setelah melihat semua orang berpusu2 meninggalkan bumi sintok ini walaupun hanya seminggu sahaja tapi apakan daya bila memikirkan assignment aku yang bertimbun2 dan assignment yang hendak disiapkan memerlukan internet sepanjang masa. di rumah ku tiada wiyerles so terpaksalah aku mengorbankan masa untuk bercuti di rumah. hanya tahap kesabaran yanag tinggi sahaja mampu aku bertahan sekarang. 

insyaallah andai suatu hari nnt umurku panjang, akan ku pulang ke kg halaman untuk melihat permata di hati ku...mak ayah tunggu anakmu pulang nanti ya dan doakan anakmu selamat di sini serta berjaya mencapai cita2mu untuk melihat anakmu berjaya.  

kerinduanku pada rakan di kampung juga terasa. seronoknya bila petang2 bergini aku bersama dengan rakan2 bercerita itu dan ini. bersama2 berkongsi cerita tentang universiti masing2. 

satu hari pun rasanya tak kan cukup untuk bercerita...hehehehe

ni adalah sahabat2 ku....

ni siti noraini.. aku panggil dy ct....dia adalah sahabatku dari kecil hinggalah sekarang.  kami kenal sewaktu umur kami 5 tahun. kami kenal melalui abang aku. dy lah sahabat aku dikala susah senang. tiap kali aku balik, aku mesti pergi umah dy. mak pun dah tau sangat kalau aku bersiap2 xada tempat lain dah nak p melainkan rumah ct lah.hehehehe... sampai org ckp yang kami ni kembar. kami iya kan aja...heheheh...sekarang dy kat uitm s.alam, amik kos law....memang sesuai lah dgn dy yang banyak celoteh bila bercerita. mak aku selalu cakap 'ct kalau bercerita tak henti2...seronok tgk dy'.....aiiii mak anak mak sorang ni kuat berceloteh ke??? stu ag style dy, dy ni jnis slamber badak jerr kalau dy nak buat apa pun and yang aku pelik dy ni suka sgt2 tempat yang bz especially pasar malam.

nama dy panjang sgt sampaikan dlm i/c pun  xckup space nak letak name dy...hehehhe... sharifah khairunnisa fadhilah ...aku kenal dy dr kecil lagi sebenarnya tp aku mula rapat dgn dy time form 4. dy pndah ke SM3K same mcm aku. dy ni orgnya sangat cerdik dan berusaha bila nak melakukan sesuatu. alhamdulillah dy sekarang belajar uitm s.alam, kos akaun. ni kira bakal akauntan lah. tgk gaya pun ada kan. bila time2 cuti mesti aku n ct akan ke rumah dy. dy ni pandai masak tau. tiap kali ktoag p umah dy mst ade jerr dy masak.. umi dy lak dah mcm umi kami dah. pantang kalau time ct kami tak pergi rumah dy mst kene marah especially aku lah yang jarang p umah dy...hehehhe...bukan xnak tapi tak ada masa...akhir2 ni lak ct aku makin pendek jerr rasa...hehehhe....

ni lak fatin farhana...dy ni lah kawan aku di uum ni...aku senang berkawan dgn dy...susah senang dy mesti dgn aku juga. dy banyak tolong aku. thanks ye tin...agpun ktoang memang sekepala...jenis giler2...heheh...dy nk name jerr anak sulung tapi tak macam anak sulung coz dy ni snstif sikit orgnya...mudah menangis. orgnya pun single lagi taw. bg aku dy ni mempunyai kecantikan dalaman yang tersendiri tau. aku selalu berdoa semoga dy mendapat kebahagiaan suatu hari nanti..aku tak nak tgk dy kecewa dalam percintaan dah.....pape pun kt mesti sama2 graduate k tin...tumpukan pada stdy dulu k....jodoh 2 semua ketentuan Allah.kita cuma perlu bersabar dan berusaha.

ni lak kawan2 yang aku suka sangat coz diorang ni happening and  sayangkan kawan2.....tahanks coz terima aku sebagai kawan korang semua ya.....



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Tuesday, April 3, 2012

++ sekadar berkongsi cerita ++

setiap orang idamkan wajah yang cantik dan bersih dari sebarang kotoran seperti jerawat, jeragat, kesan jerawat dan sebagainya. kecantikan adalah anugerah dari Tuhan yang tak terhingga. Benar kata ulama bahawa kecantikan luaran tidak akan kekal selamanya tetapi kecantikan dalaman akan memberi kesan kepada kecantikan luaran. walaupun kita mempunyai kecantikan dalaman jika kita tidak menjaga kecantikan luaran, ia seolah2 sama sahaja kerana ramai orang akan melihat luaran dahulu barulah melihat dalamannya pula.

dunia yang penuh dengan pelbagai produk kecantikan telah menyebabkan banyak wajah2 yang suci bertukar menjadi wajah2 yang dipenuhi dengan kecacatan. begitu juga dengan diriku yang suatu ketika dahulu telah dibelengu dengan masalah jerawat yang sangat teruk. hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa rimasnya aku dengan jerawat2 yang semakin banyak di muka. ditambah lagi dengan parut jerawat yang susah untuk hilang menyebabkan muka aku semakin kusam dan tidak bermaya.

bercakap tentang keyakinan, waktu muka aku teruk, semua keyakinan yang ada pada diri aku hilang serta merta. aku bukan lagi seorang yang aktif dah suka senyum. aku rasa rendah diri sangat bila berjumpa dengan orang lain. aku rasakan aku lah perempuan yang sangat hodoh dan perempuan yang kotor kerana tidak pandai menjaga kecantikan wajah.

pelbagai alternatif aku dah lakukan sehinggalah aku join satu program di universiti iaitu BAKSIS ke KELANTAN. disana lah aku telah berjumpa dengan keluarga angkat yang sangat baik walaupun mereka mempunyai 10 orang anak. ZANA adalah adik angkat aku yang sangat rapat dengan aku disana. kemana sahaja aku pergi dia pasti bersama. sehinggalah suatu hari dia mencadagkan kepada aku satu produk untuk menghilangkan jerawat diwajahku iaitu T3.

waktu itu cuti semester aku selama 4 bulan dan selama itulah aku telah menjaga muka ku dan menunggu dengan sabar perubahan demi perubahan di wajahku. dan alhamdulillah, wajahku kini telah pulih sepenuhnya. tiada lagi masalah jerawat seperti sebelum ni.

selain T3, aku juga menggunakan bedak cina dan pencuci muka papaya. aku tidak lagi menggunakan bedak compact kerana mungkin bedak jenis itulah menyebabkan muka aku dipenuhi dengan jerawat.

bercakap tentang kekasih, semasa muka aku teruk dulu, memang aku telah jauhkan diri dari semua lelaki dan jauhkan diri dari bertemu dengan mereka. bukan sombong tapi malu dengan wajah aku yang berjerawat. tapi dalam masa yang sama, aku juga cuba untuk dekatkan diri dengan mereka tapi kekecewaan  yang aku terima mungkin kerana wajahku yang berjerwat.

tapi sekarang aku hanya menerima seorang lelaki sahaja dalam hidupku kerana dialah yang menerima aku dan berusaha mendekatkan dirinya kepada aku walaupun dia tahu yang muka aku sangat teruk dan tidak cantik seperti perempuan2 yang lain. dan alhamdulillah dia menerima aku seadanya. tak dinafikan sejak wajahku dah elok, ramai lah juga lelaki2 yang cuba untuk dekatkan diri aku tapi bila difikirkan semula tidak wajar aku nak ambil kesempatan dengan apa yang aku dah miliki sekarang. so sekarang, kesetiaan aku hanyalah pada dia sahaja selepas Allah, Rasul dan family...
dahulu

sekarang

kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

++ pepagi buta ++


selalunyaa time2 gni aku dah pun diulit mmpi2 indah
tapi hari ni aku perlu korbankan tidur ku semata2 untuk siapkan asgment
SUPPLY CHAIN
maklumat2 yang dicari perlulah berdasarkan journal or artikel semata2
xboleh dr laman web 
dah seminggu aku asyik mengadap journal and rasanya aku dah bace
hampir 20 journal
terbaiklah !!!!!
satu perkara yang menakjubkan buat diri aku sem ni
mane tak nya, aku dah lah xsuka membaca
tiba2 kene lak membaca
yang bagusnya baca journal english lagi 2
hope pasni aku fasih lah bercakap dalam enlish kan
barulah namanya student degree 
boleh mnguasai bahasa english dgn baik
anyway
bak kata prof2 di luar sana
kita perlulah hadiahkan something utk diri kita
apabila kita berjaya melakukan sesuatu
so....
ni present utk diri aku ya







kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Monday, April 2, 2012

:: for someone ::

                                                    
                                          

wish ni khas for my boy yang sgt2 naughty
dah besar rupanya dy kan
hehehehehe...
cerita sebenarnya akak dah lupe bestday adik
nsb baiklah fB telah mnyelamatkan keadaan
xada ape yang special bestday adk kali ni
nak kasi hadiah jauh lak
tp akk le kasi kek kat adk lah....
SPECIAL for U


ucapan akak tuk adk yang mengada2 ni


 blaja rajin2 k, jgn jd cam yang dah lepas..akk percaya adk mst boleh

 jgn lupa jnj adk kt akk nak lantik akk as CEO dlm company adk

 rajin2 bersenam...kurus bdn 2 baru ensem kit...hehhehe...
ni bersenam cara bagus 


jgn marah ya...akk dah xtau nak ngutuk adk ape dah..no idea pg2 nie....

haa....satu ag lpe lak nk bebel... jgn asyik nak pk sal .......









kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga