Monday, January 23, 2012

perjalanan

anyway, i just want to share my xperience wif u all about my journey from uum to kemunting, perak....

sharing is caring

mesti korang semua akan cakap yang aku memang buat keje gila and cari penyakit..

kiranya perjalananku kali ni mang berani mati lah.

jom kita tgk kisah perjalanan ku satu hari ni

jam 10am --> tunggu bas di depan Dewan Penginapan Pelajar *****

jam 11am --> bas mara liner sampai. selamat rasanya bas masuk juga hari ni. bila bas berhenti jer depan, tgk2 dalam bas orang xpenuh pun. yang penuhnya cuma bagasi2 yang besar..mak aii, cam ner nak naik bas ni..tp disebabkan nak juga balik hari ni terpaksa juga naik bas 2. duduk lah kat tangga. ade soang budak balakang aku ni nak juga naik bas..last bila bas nak tutup pintu je, beg dia tersepit. kesian aku tgk dia ni...aku tlg lah dia tarik beg dia dari tersepit..last2 berjaya juga...RM5.40

jam 11.30am --> smp kat Changlun terpaksalah turun coz ade budak nak turun bas. tapi tiba2 jer dtg satu pasangan kapel ni suka hati dy jer potong barisan time aku nak naik bas. mang aku wanted giler muka budak 2. blagak macho lah konon nya. pe barang kua date naik bas...x ade class langsung..

jam 1pm -->smp kat Shahab Perdana, Alor Star. plan pertama nak cari tiket ke Butterworth dulu. turun jer trus ade orang offer tiket ke sane..RM9.80

130pm --> bas smp then naik lah bas. aku duk single set tp slpnyer kerusi depan aku lak ade problem.tempat sandar dy rosak n xboleh nak bagi tegak. kesian aku tgk orang depan aku, xselesa. tengah2 duk tibe2 driver bas suh ktoang tkr bas sbb bas ade problem. dkat jam 2 baru lah gerak. dalam perjalanan 2 lak aku punya driver bawa bas menggila. seram jap aku dibuatnya. tp nak balik punya pasal aku steady jelah.

245pm --> bas sampai kat butterworth. turun2 jer terus tgk cari bas ke kemunting. tanya2 tiket ari 2 habis. mang cuak gler time 2. pas2 tel abang dia ckp amik jelah tiket ke Ipoh tp berenti jelah kat highway. ok, fine aku amik jelah tiket ke sana. RM 20

3pm --> bas gerak. sebelah aku budak laki. dengan muka selamber nya aku tny dia, bas ni berenti or x kat RnR Taiping. bdk laki 2 ckap mybe kot. pas2 dy suh aku p bgtau driver yang aku nak berenti kat c2. aku pun tny, last2 driver 2 ckp yg dy xmau berenti kat c2. aduyai masalah ni. pas2 dak laki sebelah aku offer diri nk tlg aku tny driver 2 skali lagi. pun xberjaya juga. masalah. last2 aku amik keputusan turun Ipoh jelah.bukan selalu aku nak tgk Ipoh kan.

510pm --> smp Gopeng, Ipoh. aku p cari tiket. kat c2 hampir kene tipu. ade satu kaunter 2 tanya aku nak p mane. aku cakap nak p kemunting. dy ckp ade tp RM18. mak aii mahal gler. nasib baik duit aku time 2 xcukup. so, aku plan nak cari tempat lain. cari2 last2 jumpa tiket ke kemunting. jam 630pm. RM8.50

650pm --> bas gerak ke Kemunting.jalan jem. time ni ati mang lapang sangat2 coz dah setel perjalanan aku. just kepala and badan jer yang penat sangat2.

815pm --> sampai ke bus stop Kemunting. tel abang suh dtg amik.

830pm --> abg smp and balik umah dy

***sepatutnya tambang aku dr uum ke Kemunting hanya kurang dari RM30 and masa yang aku amik hanya kurang dari 3 jam...tp disebabkan kelalaian aku n salah plan aku trus semuanya jd panjang and mahal ***
kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

No comments:

Post a Comment