Wednesday, December 21, 2011

hobby baru

kali ni nak update sal my hobby...of coz la smua orang ade hobby kan...aku pun same juga...kadang2 kita tgk hobby seseorang 2 pelik2 jer smp xmasuk dek akal lah...ade yang sampai sanggup menghabiskan duit semata2 memenuhi kepuasan..mang pelik kalau kita pK dengan akal fikiran tp 2 lah reality sebenar kehidupan manusia di bumi ni....tp ade juga orang yang xade hobby...diorang pK xpenting pun hobby....eerrmmm...knp ye dioang xade hobby....

dulu aku pun cam g2 juga...xade hobby smp kan bila nak buat karangan masa kecil2 dulu xade idea nak create essay nak cerita sal "my hobby"... sebabnya aku mang xdididik dari kecil lagi tentang hobby...yang aku tau belajar jer and main basikal...

aku ade sorang mmbe yang mang jenis ade hobby and sesuai lah dgn dy kan yang cerdik..dy ni suka sgt kumpul pemadam...dy kumpul pemadam sampai penuh almari kat dalam bilik dy...macam2 bentuk aku tgk koleksi pemadam dy...bunyi cam kelakar tp 2 lah reality nya...

bagi aku sekarang, aku dah ade hobby...aku ada 2 hobi..first, aku suka kumpul duit yang lama2 and duit dari negara lain..knp???aku ase kan duit dr zaman dulu lebih tinggi nilainya berbanding nilai duit pada masa sekarang...and bila aku tgk bentuk2 duit pada zaman dulu pun pelik2 ajerr....adee yang petak,bulat kecil, bulat besar, nipis n mcm2 lah...aku lebih banyak duit syiling zaman dahulu berbanding duit kertas...and sape2 yang ade duit zaman2 dahulu bole lah suggest kan kat aku yer..aku nk.....hehehhe....harga nnt kita ruding..orait...

yang ni adalah sebahagian duit yang ade pada aku sekarang...yang selebihnya ada di rumah....tggu ct sem nnt lah baru aku amik and masukkan ke dalam album ku nnt....





yang ni lak hobi aku yang kedua..iaitu bela ikan....best sangat dapat bela ikan...mang btl org cakap yang kita akan ase tenang je bila kita tgk ikan....aku beli sepasang..nme dy alvin and brittany...yang sdhnya alvin dah pun meninggal sehari selepas aku beli..slh aku lah coz aku lupa nak bgtau my roomate letak kat bawah cahaya sebelum tdur...bila aku bangun pagi je, tgk alvin dah xade. tggal brittany je...2 pun dah nyawa2 ikan jer..nsb baik lah aku cepat2 selamatkan dy...

yang atas 2 alvin..yang bawah 2 brittany....beza dioang just pada saiz jerr..yang alvin bentuk dy panjang ckit and yang brittany bentuk dy bulat..


yang ni lak hobbi yang akan datang lak...hehehe...mybe sem depan kot baru aku nk berjinak2 dengan kaktus...klo ikutkan mang da lame nak jaga kaktus tapi yelah kan baru terpk nk jaga kaktus sekarang....



kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

No comments:

Post a Comment