Saturday, April 30, 2011

T^E^N^S^I^O^N

errrm...asal stady week jer semua org berambus blk umah...aku???
duk jelah kat bumi Sintok yang teramat cantik....
hahahahhahha.....

bile exam da dekat, mula lah otak serabut xtau nak start yang mane..
wawawaw..help me.....nak stdy yang mana dlu...

nasib baik xjadi bengong ag...

tp nasib baik lah aku ni jenis cool jerr...dekat nak exam nnt barulah kita stady...
nak stady awl2 ni cnfirm xmsuk lam otak...
tp bila duk dalam dwn exam.....
hahahahah...
mula lah otak tibe2 jd bblleerrr....

serabut coz nk kejar masa..

so 2 u all yang tgah stdy....
do the best...wat yang terbaik k..moge same2 kita dpt dekan sem ni...


tapi jelez btl kat mmbe2 yg duk U lain....
nak tau kenapa???
dioang da habis EXAM....
wawaw...jelesnyerr tgk dioang...enjoy...c.ap plan nak cari keje da...
ni xkaci.....


tp xpe...sabar 2 kan separuh dari iman...
so xlame ag je ak akan pulang...
PAHANG...wait me......
i'm back.......

pape pun...aku nak ucapkan kat mmbe2 
semoga Berjaya....








kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Friday, April 29, 2011

story mory d'cni....

Al~kisahnya bermula d’sini
tanggal 15 April 2011, put3 and the geng join satu program bawah SRM. program ni nama nya "tautan kasih" (gempak jer name die kan)... motif program ni nak bantu satu family ni yang 'kononnya' susah sangat. so kami pun dengan baik hati nak tolong lah family ni. kampung yang kami pegi ni namanya Kg Pinang...( mang byk pokok pinang pun kat c2) 

sesampai je kat kampung tu terasa cam xcited sangat2 nak mulakan program walaupun cam2 masalah yang hadapi sebelum program 2...al~maklum jelah budak sem 2 yang jd pengarah project katakan...nggeee~~~bila sampai je ktoang terus d'beri kumpulan and start lah xtvt kami mengemas rumah orang...(rumah sendiri malas nak kemas).. tengah2 mengemas umah 2 ade la kami dgr2 cerita yang xsdp dari orang kg yang empunya rumah 2 kaya tp kedekut. suka minta simpati dari orang lain, pemalas...patutlah put3 tgk rumah 2 hanya Tuhan aje yang tau, dasyat sgt2....last2 kami pun ape lagi buat keje pun cincai jelah...

haa....ni lah kisahnya bermula...ttuuuttt...
put3 n membe (fatin) d'tugaskan bahagian luar tau...kami sapu sampah kat bahagian pondok kecil 2...kemas punya kemas tibe2 dtglah geng orang muda kg 2...put3 pun xtau la knp peramah sgt time 2, put3 pun tgur lah mereka2 yang ada kat situ. put3 xbrapa cam time 2 wajah2 mereka..ramai sgt...yang selalu tgur put3 ngan fatin, a.din...die peramah sgt2..cam2 die tanya kami, kami pun on jelah jawabnya...banyak berborak dari buat keje...enjoy sgt2 time 2....

time ptg lak kisahnya...
put3 ni mang suka sgt2 ambil gambar nak lak bila da kamera sendiri..jd gila jap...put3 n the geng pun p lepak kat dalam rumah s/u kg 2 sbb jap lagi ada majlis penutupan program kat c2...tengah2 kami borak, tibe2 dtglah a.din...slamber jer die borak ngan kami, tangkap2 gambar same2...tup..tup...a.din minta no put3 and fatin...tertanya2 juga la kenapa tibe2 minta kan...tp pk positif jerr, mybe nak kenal2 as a prendz je...put3 pun kasi jelah.....tengah2 majlis penutupan 2 put3 perasan ada org ambil pic tau, tp put3 buat xtau jelah sebab put3 pk mungkin saja2 je nak tangkap sebagai kenangan kan..e-ein (mmbe put3) kenekan put3 dgn a.din sampai put3 jd malu dioag wat cam g2...last2 put3 cari idea nak kene kan e-ein balik tau...tibe2 put3 perasan ada orang tgk2 kat kami..terus put3 kenekan e-ein dgn llk baju 'terkois' smp malu put3 kenekan e-ein...hahhaha...puas asenyer(just grauan aje)...

1 hari selepas program 2.....
time ni ari sabtu, put3 n fatin ade ko-k...kami ada grading silat...takut juga time 2 sbb xada prepair pape pun...ble semuanya selesai, tbe2 fatin cakap yang dia ada sesuatu nak bagi tau put3...fatin pun crita yang a.din ade kol die malam td...put3 terkejut lah...pas2 fatin cerita sebenarnya sepupu a.din yang nak sangat no put3 tp die segan nak mnt sbbnya spp a.din 2 pemalu orangnya...tersentap ase bila fatin cerita benda yang sebenar..a.din mnt izin dr put3 untuk kasi no put3 kat spp die. put3 pun izinkan jelah sbb put3 pk tuk berkawan apa slahnya kan...so, kisah kami pun bermula...spp a.din nama nya FAZLY...wah, jampir sama dgn nama putri...FADZILAH...mesra punya mesra akhirnya Fazly mnt dgn put3 tuk knl rapat ag tp bkn sebagai kawan tp sebagai 'kapel'....sbbnyerrrr.....knl dalam "kapel" berbeza dr kenal dlm "kwn"...sape skong!!! put3 terkelu xtau nak bg jawa apa kat Fazly sbb kami pun baru je knl n xtau sikap masing2...last2 put3 mnt Fazly masa seminggu untuk beri jawapan "YES" or "NO".....

1 minggu berikutnya.....
malam penentu bagi hubungan kami...dlm masa seminggu 2, put3 cari jawapan, selidik latar belakang die....last2 put3 dapat jaw...put3 harap pilihan kali ni adalah pilihan yg tepat and die adalah the last person in my life.....so put3 kasi jaw "YES".....reaksi pertama die, die kurang yakin mybe terkjut dgn jawapan put3 n die sruh put3 ulang blik....put3 yakin kan die n ucapan yang pertama terkeluar dari mulut die adalah "sYuKuR aLhAmduLiLLaH".....mang tersentuh jap ati put3 time 2...pas2 die mnt put3 kasi sbb knp put3 trima die....dan jaw nyerr.....ttteeeetttt...bialah antara kami je yg tau......

akhirnya....
                                                 *** fazly n fadzilah ***
ati kami bersatu menjadi satu....hope pasni hubungan kami berkekalan hingga akhir hayat kami....semoga segala onak duri dapat kami tempuhi bersama. katanya, kejujuran dan keikhlasan membuatkan hubungan kami berkekalan...amiinnn......semoga kau menjadi pemimpin utk diri ku sebagai muslimah yang sejati....thanks kerana menerima diriku seadanya....

kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Changlun

punyela lamenyerr kami merancang nak outing same2 kan....

last2 bincang punyerr bincang berjaya jg ktoang jd juga nak kua same2...
tarikh : 24hb 
masa : jam 6pm 
kenderaan : kete tayar 8 colour biru


sempat ag posing sementara mnunggu bas..

yeeyy...jom kita main bowling...


  
    tunggu turn main...sbr2....

  
         akhirnye~~~kekalahan oleh.....

cayang koang...


    
        ble da main2...pewwott lak lpar...so jom mkn...

apa yang penting kua ngan koang mang best giler2..enjoy sgt2...
hope pasni k.syaza jgn lperr ktoang kat bumi uum ni tau....
n yg pting, jgn lperr kami 'segayong'....
luve u alwayz....






kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga

Thursday, April 28, 2011

hai u all.....

ni lah blog terbaru~Q....blog lame~Q ade poblem...cdih sgt2....lappy~Q xle terima blog lame~Q....asal aku buka jerr mst lappy~Q terpadam..xtau la ape prob nyerr...so say gud bye for my blog lame~Q..daa....

kalau syuke LIKE ye..jangan lupa komen juga